Hirvaskuitu.Net

Valokuitumaakaapeli:

Kiinteistöön tuodaan auraamalla valokuitumaakaapeli. Lähtökohtaisesti kaapeli aurataan noin 40cm syvyyteen kiinteistön pihalla. Asukas voi itse kaivaa haluamansa loppupätkän tai esim. osoittaa putken, josta kaapelin voi tuoda. Talon lähellä kuitu on hyvä laittaa suojaputkeen, mikäli ei saada kaivettua routaeristyksen alapuolelle.

Ulkopäätekotelo:  KUVA (kotelo+häntäkuitu)

 

Kuitu kytketään ensisijaisesti ulkoseinään tulevaan rasiaan (maasta noin 120cm korkeudelle, lumirajan yläpuolelle). Maasta rasialle tulee 16mm alumiininen suojaputki. “Maakuidun” voi poikkeustapauksessa tuoda suoraan sisälle, mutta sisälle saa tulla maksimissaan 1m. Ulkorasian pohjassa on kaksi läpivientiä, joten häntäkuidun voi viedä kotelon pohjasta suoraan seinän läpi sisälle. Kuidun hitsaaja yhdistää maakaapelin ja häntäkuidun maan tasossa suoraan koteloon, joten hitsaaja kiinnittää seinäkotelon paikalleen.

Läpivienti:

Ulkorasiasta yhteys tuodaan sisälle max 30m pitkällä häntäkuidulla. Häntäkuitu ei kestä jyrkkiä mutkia. Häntäkuitua ei saa katkaista, eikä taivuttaa jyrkempään, kuin 100mm! (=kuin taivuttaisi 1,5L limukkapullon ympärille.) Häntäkuitua asentaessa suositellaan suojaputkea. Omistaja on vastuussa läpiviennin tekemisestä ulkorasiasta tuotavalle häntäkuidulle. Voidaan auttaa talkoilla! Reikä pitää olla vähintään 10mm (esim sähköputki.)

Häntäkuitu kytketään omaan pieneen rasiaan sisällä, josta sitten erillisellä kytkentäkuidulla liitos sisäyksikköön. Näin saadaan häntäkuidun asennuksesta kiinteä ja vikaantumisen mahdollisuus pienenee.

Laitteiden kytkentä:

Päätekotelo häntäkuidulle:

 

Päätekotelo häntäkuidulle:

 

Päätekotelo suoraan maavalokuituun:

 

Sisäyksikkö: KUVA

Kuvassa vasen sisäyksikkö sijoitetaan yleensä tekniseen tilaan, josta verkkoyhteys voidaan tuoda erillisellä kaapelilla haluttuun huoneeseen.

Sisäyksikköön kytketään myös TV:n antennijohto, josta saadaan kiinteistön kaikkiin vastaanottimiin signaali. (Ylimääräisiä TV bokseja ei tarvita, jos on kaapeli-TV viritin)

Oikeanpuoleinen laite (WLAN) yhdistetään sisäyksikköön verkkojohdolla (näiden väli max 100m ilman lisälaitteita) ja sillä saadaan jaettua langaton verkko kodin laitteille. Tämän perään voidaan myös yhdistää pieni kytkin, jolla langallisia yhteyksiä saa jaettua muille laitteille. 

Molemmille tarvitaan pistorasia tai esim jatkoroikka sähkölle. Itse laitteissa on noin 1,5m virajohto.

Pienellä lisämaksulla valittavissa on myös toinen sisäyksikkö, jossa on neljä verkkoliitintä: Tästä kuva, kun saadaan malli. (Aiemmin tässä oli kuva väärästä päätteestä.)

Powered By Website Baker